10 Mayıs 2013 Cuma

L'OREAL LUMI MAGIQUE BASE

                Loreal Lumi Magique serisi kısa bir süre önce yurtdışında piyasaya çıktı. Ben ürün serisini yine yabancı bloglarda görmüş özelliklede yüz bazını merak etmiştim. Çok şanslı olmalıyım ki  o ara yutdışına giden arkadaşıma sipariş ettim, geldiği zaman ki yazısı burada. Seri 3 üründen oluşuyor; fondöten, baz ve kalem kapatıcı ( ya da aydınlatıcı mı demeliyim bilemedim ).




           Ürün bana gelmeden önce M.A.C Strobe Liquid Lotion numunesini kullanıyordum, numunesi diyorum çünkü M.A.C Strobe benim cildime uygun değil ama yine de böyle bir  ürüne   heves ediyorum  diye denemek istemiştim.                                                                                                                                                                                                                                                                       
            Your Face, My Canvas bloğunun sahibesi sevgili Görkem'de daha önce Loreal Lumi    Magique  Base i tanıtmış ve M.A.C Strobe Lotion ile karşılaştırmalı yazısını yazmıştı.                       Görkem' in  yazısına buradan       ulaşabilirsiniz.                                                                                                                                             .                                                                                                                                          
                Ben ürünüm bana ulaştığından beri çeşitli şekillerde deniyorum. Daha önce yazacaktım      ancak doğru bilgiler vermek adına iyice değerlendirmek istedim.Şu anda yayın sırasını                        bekleyen başka ürün yazılarım olmasına rağmen ürünü bugün yazmamın sebebi dün                            başlayan ve hafta  sonu devam edecek olan Gratis indirimi. Sonunda dün Kavacık Gratis' te Loreal     standında ürüne  rastladım.  Hafta sonu indirimden faydalanıp belki almak isteyen arkadaşlar olur       diye düşündüm. Ürün bana ulaştığından bu yana kozmetik  marketler ve parfümerilerin hiçbirinin        Loreal standında ürüne rastlamdım.   Birçok blog yazarı arkadaşta aynı şekilde. Sadece bazı blog        yazarı arkadaşlar kalem aydınlatıcısını bulabilmişler ama sanırım son bir haftadır Loreal  Türkiye       bazı blog yazarı arkadaşlara 3 üründe oluşan bir  set gönderiyor,                                                            instagramda  görüyorum.                                                                                               
                                                 
                                                                            


             Ürün pompalı bir ambalajda geliyor ve 1 pompa ürünün miktarı yukarıdaki kadar, eğer baz olarak kullanacaksanız bu kadar ürün tüm yüzünüze yetecektir. Ürünü aynı zamanda daha az alarak nemlendiricinize ya da fondöteninize karıştırabilirsiniz. Kullanmadan önce mutlaka çalkalamanız gerekiyor. Hafif bir yapıya sahip silikonlu veya yağlı değil, cilt tarafından kısa bir sürede emiliyor. Kendine has, hafif, kalıcı olmayan bir kokusu var. Ürünü aynı zamanda makyaj üstüne aydınlatıcı olarak da kullandım o şekilde de sonuç başarılı. 




              Elimin üst kısmında herhangi birşey uygulanmamış, altta ise minicik bir miktar ürün uygulanmış ve dağıtılmış kısmı görüyorsunuz. Verdiği aydınlık inci beyazı tonunda, güzel, hafif parlak ve canlı ama kesinlikle simli değil. Baz olarak yüzümde kullandığımda herhangi bir olumsuz tepkimeye yol açmadı, makyajı kusmadı, aydınlatıcı olarak kullandığımda ise uçup gitmedi. Daha önce buna benzer bir ürün olarak M.A.C Strobe Liquid Lotion ve çok Essence aydınlatıcı bazı kullanmıştım. M.A.C ürün yapısı olarak yağlı ciltlere zaten uygun değil ayrıca içerik olarak losyon versiyonu olan bile benim cildim ağır geldi, bir de pembe alt tonlu olduğu için benim kırmızılıklarım daha belirgin hale geldi gibi oldu. Essence baz ise bana göre tam bir facia makyaj altında kullandığımda makyajı tamamen kustu, aydınlatıcı olarak kullandığımda ise birkaç saat sürmeden uçup gitti. Vücut losyonlarımın içine katıp kullanıp bitirdim. Essence çok meşhur Benefit High Beam aydınlatıcının muadili olarak gösteriliyor ben High Beam aydınlatıcıya sahip değilim karşılaştırma yapamayacağım, görüntü olarak belki aynı olabilir bilemiyorum ama bence kıyaslanmaz bile ( ayrıca eğer High Beam o kadar kalıcı değilse fiyatını karşılamayabilir ).




             Ürün 20 ml. cik mini mini güzel bir ambalajı var. Makyaj çantasına vs. rahatça sığacaktır. Arka etiketi kenarındaki ok işaretinden kaldırdığınızda içerik listesini görebilirsiniz.


                                                (Fotoğrafları büyütmek için tıklayınız) .
                    

               İçerik listesi pek güzel değil, alcohol denat, methylparaben ve diğer hoş olayan birkaç ürüne daha sahip. Ancak işini böyle ortalamanın üzerinde yapan ürünleri gördüğümüzde kozmetik severler için akan sular duruyor. Tek avuntum ürünün az kullanılıyor oluşu ve makyajımı mutlaka temizliyor oluşum.
               Essence den biraz daha pahalı ama M.A.C den daha uygun fiyatlı ve bu amaçla kullanılacak bir ürüne ihtiyacınız varsa normal fiyatı 40 tl. karşılığında veya indirim zamanları 20 tl. civarında Gratis' lerden veya diğer kozmetik marketlerden edinebilirsiniz.
              Küçük bir not; yazıda adı geçen diğer ürünler tamamen benim kişisel özelliklerimden ve cilt yapımdan kaynaklı karşılaşılan olumsuzluklardır. Amacım ürünleri kötülemek vs. değildir. Benim cilt yapıma veya ihtiyaçlarıma yönelik olmayan bir ürün sizin cildinizde harikalar yaratabilir.

3 yorum:

  1. Merhaba.
    ben bu ürünü aldım ve far bazı olarak kullanmak istiyorum.
    uygun mudur acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kanımca çok uygun değil, yapısı nedeniyle göz üzerinde akma yapabilir ama ürün elinizde mevcutsa dışarı çıkmadığınız bir günde evde test edebilirsiniz, Neden olmasın bazen bazı ürünler bizi şaşırtabiliyor!

      Sil
    2. Bugun denedim :) Fena olmadı aslında ama dediğiniz gibi uzun süre makyajı sabit tutmuyor. yaptıgımız göz makyajım 2-3 saat içerisinde birikme yaptı malesef. kısa süreli kullanımda uygun. güzel de bir ışıltı veriyor farın rengini daha güzel orataya çıkarıyor:)

      Sil